dimecres, de setembre 14, 2016

La Grande Motte. Setembre 2016

La Grande Motte és una població ubicada a 25 km de Montpellier, a la Mediterrània francesa.Als anys 60's va sorgir a França la idea de crear una àrea turística faraònica entre Montpellier i la frontera espanyola. En aquest context neix la Grande Motte.L'arquitecte visionari Jean Balladur en va ser l'alma mater. Es va inspirar en els seus viatges a sud i centre Amèrica per investir el formigó de formes singulars.La primera pedra es va posar el 19 de Maig del 1967, i un any més tard ja s'havien construït els primers edificis piramidals.

Aquest projecte tant complexe acosta aquesta obra a l'arquitectura de Oscar Niemeyer a Brasil o de Le Corbusier a Chandigarh. És l'arquitectura escultura.

Les meves sensacions és que La Grande Motte pertany a aquesta arquitectura del segle XX, senzilla, funcional per a fer arribar la qualitat de vida a les classes mitjanes i baixes. La senzillesa de la construcció és dignificada per l'enginy de les formes i l'estètica.


Més informació a l'Office de Tourime, place du 1 octobre 1974, 34280, La Grande Motte.
33 (0)4 67 56 42 00

Fotos realitzades amb un smart phone Samsung


1 comentari:

Carlos Portillo - podi ha dit...

Aleshores, no és que sigui una arquitectura futurista, ja que a fi de comptes jo tenia un any... Caldria dir que el futur el vaig deixar enrere tot just vaig fer un any.

podi-.